Genieweg 56, 1566 NM te Assendelft

Body & Soul

BODY & SOUL
Body & Soul

 

Klassieke ontspannings massage

Een klassieke ontspanningsmassage is een rustgevende massagebehandeling met als hoofddoel “ontspanning”. Tijdens de klanken van de ontspannende muziek wordt uw lichaam en geest met mijn handen en heerlijk geurende olie tot rust gebracht. Door een rustige, niet heel diepe behandeling, worden de lange spiervezels geprikkeld wat ontspanning van de spieren met zich mee brengt. Het helpt om u lichamelijk en psychisch in balans te brengen en te houden.

 

 

(Dry )Cupping massage

Cupping is een eeuwenoude behandelwijze die haar oorsprong vindt in de  traditionele Chinese geneeskunde waarbij men cups vacuüm laat trekken op het lichaam. Deze cups kunnen van verschillende  materialen gemaakt zijn, nml van glas, kunststof, siliconen of van bamboe. Le Grenier werkt met de siliconen cups  met de kunststof cups. Bij de  cupping massage  wordt met de cups gemasseerd. Deze kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden.

1) Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk.
2) Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels.
3) Opheffen van blokkades in het lichaam.
4) Zelfherstel van het lichaam.
5) Brengt het lichaam in balans.
6) Stimuleert de productie van collageen en elastine. Verbetering elasticiteit en stevigheid van de huid (bij o.a. bij cellulitis).
7) Afvoer van afvalstoffen ( ontgiften) en vocht. (lymfedrainage).

Wanneer de pijnpunten op een specifiek punt bevinden wordt de cups op een vaste plek toegepast. Wanneer de bloedtoevoer verbeterd dient te worden , bijvoorbeeld de gewrichten, worden de cups heen en weer bewogen boven de energiebanen die onder de huid liggen. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vastzittende gewrichten. Door de massage ontstaat een zeer sterke doorbloeding van de huid. Door de sterke doorbloeding worden diverse orgaanfuncties gestimuleerd. Deze methode wordt vaak ingezet om ontgifting van het lichaam te stimuleren. Het vacuüm onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels zodat deze via de gebruikelijke wegen kunnen worden afgevoerd. Door de eventuele bloeduitstorting die ontstaat, gaat het lichaam het zelfgenezend vermogen activeren. De  massage met cups voelt aan als een stevige massage, hierbij worden de dieper gelegen huidlagen bereikt, dat geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig een cupping massage zorgt voor een soepel en gezond faciaal netwerk.

Bindweefsel verklevingen
Als er verklevingen in het bindweefsel ontstaan dan wordt tevens de werking van het corresponderende orgaan verstoord. Verklevingen kunnen we vinden door bijvoorbeeld intrekkingen, verhoogde spanningen of mindere verschuifbaarheid van de huid. Bindweefselmassage is dan ook een reflexzone therapievorm. Door de cuppingmassage wordt het bindweefsel losgewerkt.

Blessures
Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa, of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel is deze bloedstagnatie in de spieren en weefsels op te heffen en een verbeterde afvoer van de vervuiling te stimuleren.

Ontgifting
Er zijn veel manieren om te ontgiften zoals voeding, slaap (rust), kuren met sap etc. Cupping kan hierin ook een belangrijke rol vervullen. Het vacuum onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels zodat deze via de gebruikelijke wegen kan worden afgevoerd (urine, ontlasting, via zweet of de longen), of in de cup

Cellulitis

Cellulitis behandeling d.m.v. cupping is een veel voorkomende behandeling. Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat vaak door een slechte vochtafvoer in het huidgebied rond buik, billen en dijen. Dit kan het gevolg hebben dat er putjes en bobbeltjes in dit huidgebied voorkomen. Lymfevocht kan op de duur veranderen in vetcellen waardoor een bobbelige huidstructuur zichtbaar en te voelen is. Door regelmatig te cuppen met speciale berken  cellulitisolie zal de huidconditie verbeteren en kan de cellulitis verminderen.

Eventuele reacties en nazorg na een cupping massage

Na een cupping-massage kunt u blauwe/rode plekken of strepen op de huid te waarnemen, dit is een normale reactie. Deze plekken zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voordat u profijt heeft van de behandeling op langere termijn, al is pijnverlichting meestal direct merkbaar. Denk aan ongeveer 4 à 5 behandelingen, dit is per persoon verschillend. Tussen de behandelingen dient één à twee weken te zitten. Eventuele verkleuringen moeten verdwenen zijn. Is dit niet het geval, wacht dan nog een week langer.
De afvalstoffen in de huid worden afgevoerd en het vermogen om de huid en het weefsel te vernieuwen wordt versterkt. Om dit goed te laten verlopen, is het belangrijk om goed water te drinken na de behandeling.

Voor welke klachten is een massage met cups WEL toe te passen?

Bun-out/stress, vermoeidheidsklachten, pijnlijke/ vastzittende spieren, schouder-/ nekklachten, rugklachten, doorbloedingsstoornis, blijvende verkoudheid, overbelasting, reuma, astma, migraine, cellulitis.

Wanneer is het verstandig om deze massage niet toe te passen?

Direct na het eten, na het nuttigen van alcohol, zonnebrand, bloedingen en wonden, extreme vermoeidheid, uitputting, nieuwe littekens.

 

Tarieven

Ontspannende (deel) lichaamsmassage of cupping massage – 30 min – €30,00

Ontspannende lichaamsmassage of cupping massage – 60 min – €52,50

Ontspannende Lichaamsmassage of cupping massage – 90 min – €75,00

Boek je direct een vervolgbehandeling en deze vindt plaats binnen 2 weken, dan betaal je een voordeliger tarief.

30 min – €25,00

60 min – €45,00

90 min – €70,00

Boek je direct een vervolgbehandeling binnen 4 weken, dan betaal je het volgende tarief.

3o min – €27.50

60 min – €47,50

90 min – €70,00

Ook is er de  mogelijkheid om een voordelige strippenkaart te kopen. De strippenkaart is NIET persoonsgebonden en 12 maanden geldig. Zie de mogelijkheden hier onder beschreven.

5 x strippenkaart massage   – 1 behandeling gratis

8 x strippenkaart massage   – 2 behandelingen gratis

12 x strippenkaart massage – 3 behandelingen gratis